joi, 30 octombrie 2014

Alimente care curata ficatul

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, buna functionare a acestuia este necesara. Printre rolurile sale este si acela de contribui la eliminarea toxinelor.
Una din primele reguli pentru un ficat sanatos este evitarea unor factori de risc printre care alcoolul in exces, grasimile, dar mai ales pierderea noptilor si privarea de somn. insa, pentru a ne asigura ca acest organ esential pentru corpul nostru, trebuie sa consumam si produse hepatoprotectoare.
Varza Kale
Toate alimentele din gama cruciferelor au un continut ridicat de substante NUTRITIVE.
Insa, varza Kale contine: vitamina K, vitamina C, vitamina B,vitamina E vitamina A, fier  calciu, luteina si antioxidanti. Continutul diminuat de potasiu este indicat pentru ca ajuta in procesul de insanatosire a unui ficat „obosit” din cauza privarii de somn si a unei alimentatii necorespunzatoare.
Usturoiul
Usturoiul proaspat este o alegere foarte buna pentru dietele urmaresc protejarea ficatului. Acest aliment are capacitatea de a activa enzimele hepatice, care ajuta organismul la eliminarea toxinelor. in plus, usturoiul are alicina si seleniu, doi compusi naturali care ajuta la curatarea ficatului.
Ceapa
La fel ca si usturoiul, ceapa are o baza de substante antioxiante care ajuta la lupta impotriva celulelor canceroase si imbunatatirea activitatii cardiovasculare. in momentul in care ceapa este consumata proaspata, aceasta leguma devine un antiinflamator vital in procesul de tratare a afectiunilor la nivelul ficatului.
Coacazele
Chiar daca toate fructele de padure comestibile sunt sanatoase si bogate in antioxidanti, coacazele merita o mentiune speciala datorita proprietatii lor unice de a lupta impotriva infectiilor tractului urinar. Prin cresterea aciditatii urinei, coacazele contribuie la sanatatea organismului prin faptul ca bacteriile nu reusesc sa ramâna atasati de peretii vezicii urinare.
Sfecla rosie
Sfecla rosie este bogata in flavonoizi care imbunatatesc functiile hepatice. Poate fi consumata in stare cruda prin pregatirea diferitor feluri de salate sau sub forma de suc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu