joi, 30 octombrie 2014

Sucul de rodii are multi antioxidanti

Bogate in antioxidanti
Sucul de rodii contine de aproape trei ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde sau vinul rosu. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi – molecule instabile care produc distrugeri la nivel de ADN si membrana celulara. Distrugerile celulare sunt cauze multor boli, inclusiv ale cancerului.
Protejeaza inima
Sucul de rodii combate intarirea arterelor si bolile rezultate din acestea cum ar fi infarcturile si atacurile cardiace. De asemenea, limiteaza predispozitiile genetice spre intarirea arterelor.
Conform unor studii stiintifice recente s-a descoperit ca efectele protectoare ale rodiilor sunt mult mai puternice decat se credea pana acum.
Un studiu efectuat pe pacienti suferinzi de boli de inima coronariene care au baut suc de rodii in fiecare zi pentru trei luni a evidentiat urmatoarele efecte:
Fluxul sanguin catre inima s-a imbunatatit cu 17% in grupul celor care au consumat suc de rodii
Fluxul sanguin catre inima s-a redus cu 18% in grupul celor care au consumat placebo
In concluzie, sucul de rodii poate reduce ischemia miocardica provocata de stres la pacientii care sufera de boli de inima coronariene.
Ajuta in lupa cu osteoartrita
Extractul de rodii poate fi foarte folositor in lupta cu osteoartrita, conform unui studiu medical recent. In testele de laborator, acesta:
a redus nivelurile compusului inflamator denumit interleukina-1b (IL-1b)
a blocat enzimele care erodeaza cartilajul
Cercetatorii au concluzionat ca extractul de rodii sau compusi derivati din acesta pot inhiba degradarea cartilajului si pot fi utilizati ca suplimente alimentare pentru mentinerea mobilitatii si integritatii incheieturilor.
Impiedica revenirea cancerului de prostata
Samburi rodieStudiile medicale au descoperit ca sucul de rodii ajuta impotriva revenirii cancerului de prostata la barbatii care au suferit o operatie sau radiatii pentru aceasta boala. Dintre cei 48 de barbati care au consumat 250 ml de suc de rodii zilnic pana a progresat cancerul de prostata:
Sucul de rodii a merit considerabil perioada in care valorile antigenului PSA s-au dublat
Nici unul dintre acesti barbati nu a dezvoltat alt tip de cancer pe perioada studiului.
Cercetatorii au concluzionat ca sucul de rodii contine antioxidanti care au rol de prevenire al cancerului.
Ajuta la reducerea colesterolului rau
S-a descoperit ca antioxidantii din rodii redulc nivelurile de oxidare ale colesterolului LDL pe soareci, conform unui studiu publicat in SUA.
Ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Un alt studiu a descoperit ca rodiile ajuta la scaderea tensiunii arteriale a persoanelor ce sufera de hipertensiune.
Sunt pline de nutrienti
O singura rodie contine 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, alaturi de acid folic, fibre, potasiu, nicina si vitaminele A si E.
Ofera protectie pentru nou nascuti
Un studiu publicat in revista Pediatric Research a descoperit ca mamele care beau suc de rodii in timpul sarcinii isi protejeaza fatul de leziuni pe creier in timpul nasterilor traumatice.
Lupta impotriva cancerului de san
Cercetatorii israelieni au descoperit ca uleiul de samburi de rodii cauzeaza celulele de cancer la san sa se auto-distruga, lasand neafectate celulele sanatoase.
Cum sa manaci o rodie
Consumul unei rodii necesita putina munca doarece samburii comestibili sunt incastrati intr-o mebrana necomestibilew. Semintele rosii sunt partea care se consuma (au un gust placut, dulce-acrisor) sau care se folosesc pentru suc, jeleuri sau marinate. Iata cea mai buna metoda de extragere a acestora:
Taiati un capac in partea cu coroana a rodiei
Taiati coaja de sus pana jos in cateva locuri in jurul fructului
Rupeti sectiunile astfel create
Puneti bucatile intr-un vas cu apa
Scoateti semintele cu degetele (aveti grija deoarece sucul va poate pata hainele permanent)
Strecurati semintele intr-o sita
Semintele pot fi mancate imediat, pastrate la frigider sau congelate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu